Опитуванння показало, що більшість українців не вірять у зміни після кадрових перестановок в уряді

Політика

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування щодо кадрових переставлянь в уряді, які відбулися на початку вересня. Більшість українців, 74%, вважають, що після цього нічого не зміниться.

Соціологи запитали в українців, яких змін вони очікують: діяльність уряду покращиться, погіршиться чи нічого не зміниться.

74% опитаних вважають, що після кадрових переставлянь нічого не зміниться. Ще 12% очікують на покращення, а 6% – на погіршення діяльності уряду.

Найбільше сподіваються на позитивні зміни люди, які живуть у східній частині України (17%), у південній – 14%, у центральній – 12%, на заході – 9%.

КМІС також з’ясував, як думка щодо цього питання варюється залежно від рівня довіри до президента Володимира Зеленського.Так, прихильні до Зеленського опитані вважають, що після кадрових переставлянь в уряді стане краще – 19% (64% вважають, що змін не відбудеться). Водночас серед тих, хто не довіряє президенту, так вважають всього 3% (88% думають, що змін не буде).

Опитування проводив КМІС із власної ініціативи з 20 по 27 вересня 2024 року. Телефоном було опитано 1001 українця старше за 18 років на всіх територіях, окрім тимчасово окупованих. Статистична похибка вибірки не перевищувала 4,1% для показників, близьких до 50%; 3,5% – для показників, близьких до 25%; 2,5% – для показників, близьких до 10%; 1,8% – для показників, близьких до 5%.

Раніше опитування показало, що майже 80% українців підтримують добудову нових блоків Хмельницької АЕС.

Соціологічне опитування групи “Рейтинг” показало, що близько 90% українців не планують змінювати місце проживання протягом осінньо-зимового періоду 2024 року. Це рішення було прийнято попри можливі проблеми з електропостачанням.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь