Опитування показало, чи готові українці відмовитися від територій НАТО та ЄС заради миру

Політика

Абсолютна більшість українців не готові виконувати вимоги росії задля завершення війни.

Про це свідчать дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова.

Лише 9% українців (у серпні 2023 року – менше 5%) готові на визнання окупованих територій частиною рф заради припинення війни, а ще81% опитаних (у серпні 2023 року – 90%) вважають це неприйнятним.

Готовність поступитися майбутнім членством України в НАТО висловили 18,5% українців, як і у серпні 2023 року, а 67% українців (у серпні 2023 року – 74%) вважає це неприйнятним.

Неприйнятною для абсолютної більшості українців є і відмова від членства в Європейському Союзі (71%), готові поступитися ним – 17%.Опитування фонду «Демократичні ініціативи» та Центру Разумкова провели з 8 по 15 серпня 2024 року серед 2017 респондентів лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше повідомлялося, що в Україні зросла підтримка легалізації медичного канабісу серед тих, кому розповіли, що це допоможе полегшити біль хворих людей. Під час експерименту різним групам людей ставили запитання з різними формулюваннями.

Крім того, у 2024 році більшість українців (54%) вважають, що Україна за часів СРСР була позбавлена державності. Водночас до 26% знизилася частка тих, хто вважає, що Україна мала певну державність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь