Опитування показало, скільки поляків підтримують збиття російських ракет та дронів над країною

Політика, Світ

У Польщі опитування показало, що більшість громадян (58,5%) підтримує збиття російських повітряних обʼєктів (ракет, дронів) у повітряному просторі країни.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному центром SW Research для видання Rzeczpospolita.

На запитання, «Чи на вашу думку, Польща має збивати об’єкти, які пролітають над нашою територією під час атаки росії на Україну, навіть якщо невідомо, що це за об’єкти?» 58,5% поляків відповіли «так». Протилежну думку мають лише 22,1%, а ще 19,4% не визначилися з цього приводу.Дослідження було проведено 27-28 серпня центром SW Research серед 800 дорослих поляків.

Нещодавно глава польського уряду Дональд Туск заявив, що проблема зі збиттям повітряних цілей полягає в тому, що є лише миті на те, щоб встановити, чи це не цивільний обʼєкт.

Крім того, союзники рекомендують Польщі певну стриманість у збитті повітряних цілей.Туск додав, що він цінує підхід польських військових, які не зацікавлені щоразу відкривати вогонь по всьому, що десь рухається у повітряному просторі країни.

Польща не буде допомагати Україні у знищенні російських ракет та безпілотників, це питання навіть не обговорюється, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що укладена між Україною та Польщею безпекова угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь