Опитування показало, скільки жителів Молдови підтримають на референдумі вступ країни в ЄС

Політика, Світ

Більшість виборців Молдови планують на конституційному референдумі проголосувати за вступ до Європейського Союзу.

Про це свідчать результати останнього опитування WatchDog.MD, повідомляє NewsMaker.

Згідно з опитуванням, 76,3% молдовських респондентів мають намір узяти участь у президентських виборах і референдумі про євроінтеграцію. Ще 14% братимуть участь тільки у виборах президента, а 1% – підуть тільки на референдум.

На референдумі 55,1% опитаних готові проголосувати за те, щоб євроінтеграцію внесли до Конституції Молдови, проти такого кроку виступили 34,5% опитаних. Ще 7,9% поки не визначилися з відповіддю.

Опитування WatchDog.MD тривало з 11 до 16 жовтня й охопило 1034 громадян Молдови віком від 18 років без урахування Придністровського регіону й діаспори. Похибка становить 3,05% в обидва боки.Референдум відбудеться одночасно з виборами президента країни 20 жовтня.

На виборах президента Молдови 20 жовтня найбільше шансів має чинна лідерка країни Мая Санду. Її партія також перемогла би у разі парламентських виборів.

Нагадаємо, кандидат у президенти Молдови від проросійської Соціалістичної партії Александр Стояногло опинився в епіцентрі скандалу через те, що виявився громадянином сусідньої Румунії.

росія за допомогою проросійського олігарха Ілана Шора організувала масовий підкуп виборців у Молдові напередодні виборів президента і референдуму щодо вступу в ЄС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь