Орбан хоче влаштувати між Україною та рф «мирний саміт»

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів інтенсивні переговори з представниками Китаю та Бразилії. Він ініціював мирний саміт між Україною та рф.

Про це повідомляє Euronews.

“У кулуарах Генеральної асамблеї ООН минулого тижня угорський лідер тихо працював у залі, прохаючи Китай та Бразилію приєднатися до організації мирного саміту, мета якого посадити Москву та Київ за стіл переговорів”, – йдеться у повідомленні.

Зустріч відбулася минулого тижня у Нью-Йорку, за лаштунками Генасамблеї ООН.

Таким чином, Орбан взяв собі за мету організувати “мирний саміт” між президентом України Володимиром Зеленським та російським диктатором володимиром путіним через міжнародних партнерів.Загалом плани Орбана, нібито, підтримали 15 країн.

Наразі триває обговорення місця проведення ймовірного “мирного саміту”, а окрім Угорщини, Китаю та Бразилії у ньому також візьмуть участь Франція та Швейцарія.

До цього російська федерація офіційно відмовилася брати участь у другому Саміті миру.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав держави, які не брали участі у першому Саміті миру у Швейцарії, переглянути позицію та долучитися до наступного. Сибіга заявив, що запропонованій Києвом Формулі миру немає альтернатив.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь