Орбан порівняв пропозицію Зеленського розмістити в ЄС українські війська з радянською окупацією

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан порівняв український військовий контингент, який президент України Володимир Зеленський пропонує розмістити в Європі після війни замість американських сил, з радянськими військовими, які окупували Угорщину.

Про це Орбан сказав під час своєї промови з нагоди річниці Угорської революції 1956 року, цитує Magyar Nemzet.

Він говорив про війну в Україні, яка, за його словами, може поширитися. Орбан каже, що «ми не були так близько до світової війни за останні сімдесят років», як зараз.

За його словами, «брюссельські бюрократи» хочуть втягнути у російсько-українську війну весь Євросоюз. А план перемоги українського президента нібито полягає в тому, щоб продовжити війну.

Угорський прем’єр нагадав, що, згідно з планом Зеленського, після війни з росією Україна пропонує замінити американських військових у Європі на своїх військових. Це Орбан порівняв із радянською окупацією Угорщини.«Тобто ми, угорці, одного дня ми можемо прокинутися від факту, що слов’янські солдати зі сходу знову розміщені в Угорщині. Ми цього не хочемо», — сказав він.

Водночас Орбан каже що на його уряд тиснуть із Брюсселя, тож угорці, мовляв, повинні вирішити, чи хочуть воювати проти росії.

Також нагадаємо, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представив лідерам Європейського Союзу, начебто приречений на провал.

Раніше ми писали, що вперше за 14 років опозиційна «Партія Поваги і Свободи» (TISZA) обігнала партію «Фідес» прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь