Орбан скасував виступ у Європарламенті: в чому причина

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відклав виступ у Європарламенті. Причиною стали повені в країні.

Про це він написав у Х (Twitter).

Орбан повідомив, що через екстремальні погодні умови та повені, що тривають в Угорщині, він відклав виконання всіх своїх міжнародних зобов’язань.

Водночас видання Politico зазначило, що угорський лідер мав виступити перед парламентом у Страсбурзі та представити програму діяльності угорського головування в Раді ЄС.

У Європейського парламенту зазначили, що очільникця Європарламенту Роберта Метсола поговорила з Орбаном, щоб повідомити, що там готові зробити все можливе, щоб допомогти всім, хто постраждав.«Метсола зрозуміла ситуацію і погодилася, що вона зв’яжеться з політичними групами для проведення дебатів з прем’єр-міністром, запланованих на цей тиждень, щодо пріоритетів головування, які будуть перенесені на наступне засідання», – йдеться в заяві.

Зранку повідомлялося, що в Угорщині готуються до великої повені на Дунаї. До угорської частини річки наближається велика вода з інших центральноєвропейських країн.

Міністр оборони оголосив, що армія також долучиться до реагування на стихійне лихо. Там планують залучити близько 12 000 осіб, а в райони очікуваних підтоплень перекидають гусеничні машини-амфібії.

У Чехії вже підтвердили першу смерть внаслідок катастрофічних повеней, що почалися після екстремальних злив у низці країн Центральної Європи.

Через повені у Польщі та Чехії тимчасово скасували низку рейсів. Це стосується і поїздів, які прямують до України.

На польсько-чеському кордоні два пункти пропуску закрили на невизначений час через повінь, що унеможливила їхню роботу.

Нагадаємо, що у Чехії через наслідки екстремальних злив призупинили рух на десятках залізничних ліній по всій території країни.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь