Орбан зізнався, що нажаханий українським планом перемоги

Політика, Світ

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що викладений напередодні Володимиром Зеленським План перемоги викликає в нього «жах».

Про це він написав у Facebook напередодні саміту ЄС у Брюсселі в четвер, 17 жовтня.

Орбан охарактеризував саміт ЄС як «три великі битви», першою з яких назвав представлення Зеленським «плану перемоги».

«Те, що він виклав учора в українському парламенті, не може не викликати жаху», – констатував угорський прем’єр.

Він укотре заявив, що ЄС має переглянути свою «погано організовану, погано втілену, погано прораховану» стратегію щодо України.«Але це не означає більше воєн, більше небезпечної зброї і зброї далекого радіусу дії, але це означає, що нам потрібно перейти від стратегії війни до стратегії миру. Нам потрібне припинення вогню і мирні переговори!» – пише Орбан.

За його словами, він хоче закликати канцлера Німеччини і президента Франції «від імені всього Європейського Союзу якнайшвидше розпочати переговори з росіянами, щоб ми могли знайти вихід з цієї ситуації».

Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський виступив на засіданні Європейської Ради та представив План перемоги України, або ж – стратегію примусу росії до реальної дипломатії.

Голова Європейської ради Шарль Мішель запросив президента Зеленського виступити на саміті Ради ЄС 17 жовтня. Раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна публічно презентує в Європі План перемоги, доопрацьований з урахуванням пропозицій міжнародних партнерів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь