Основними джерелами інформації для більшості українців залишається Telegram та YouTube

Політика

До основних джерел інформації більшість українців наразі відносять Телеграм-канали, сюжети в Ютубі, телемарафон, розповіді очевидців і офіційні сторінки та соцмережі держорганів влади.

Про це в Укрінформі під час презентації результатів соціологічного дослідження на тему: «Успіх чи ні? Як українці оцінюють реформу сектору правопорядку та підтримку з боку ЄС» сказав директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

«Щодо того, до яких джерел переважно звертаються українці, щоб отримати надійну та перевірену інформацію про події в Україні, то 47% українців (на першому місці) — сказали, що таким джерелом для них є канали у Телеграмі. Більше чверті — це сюжети в Ютубі, потім — телемарафон (21%), розповіді очевидців (19%), офіційні сторінки і соцмережі держорганів влади (19%), телеканали, що не входять у марафон (16%), українські інтернет-ЗМІ (15%), міжнародні ЗМІ (14%)», – сказав він.

За словами директора Соціологічної групи «Рейтинг», при цьому Телеграм опинився лише на другому місці після відповідей українців на питання, у яких джерелах інформації, на їхню думку, є найбільш поширеними фейки та дезінформація.

«Українець вигородив свій вибір Телеграму і назвав лише на другому місці канали у месенджерах, зокрема у Телеграмі, джерелом, де є найбільш поширені фейки. Так вважає лише 35%. Натомість половина (опитаних — ред.) назвала такими, (де найбільш поширені фейки і дезінформація — ред.), соцмережі — Фейсбук, Інстаграм», – заявив соціолог.
Антипович поінформував, що у відповідь на питання про серйозність проблеми дезінформації та фейкових новин в Україні абсолютна більшість — майже 90% українців — сказали, що це як мінімум серйозна, а як максимум — дуже серйозна проблема в Україні.Нагадаємо, що месенджер Telegram за третій квартал 2024 року розкрив дані 632 користувачів у рамках розслідувань, які проводяться у Франції.

Відмова месенджера у співпраці стала головним звинуваченням, яке висунули його засновнику Павлу Дурову. Підприємця затримали у Франції наприкінці серпня.

Раніше засновник соцмережі Павло Дуров повідомив, що месенджер Telegram буде видавати на запит правоохоронних органів IP-адресу та номер телефону користувачів. За його словами, компанія внесла відповідні оновлення до умов надання послуг та політики конфіденційності для користувачів по всьому світу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь