Остання країна ЄС нарешті визначилась із кандидатом у єврокомісари

Політика, Світ

Бельгія, яка через переговори про формування нової урядової коаліції не встигла вчасно подати свою кандидатуру в єврокомісари, обрала на цю роль чинну голову МЗС Аджу Лябіб.

Про це повідомляє Politico.

Про номінування Лябіб оголосив Жорж-Луї Буше – лідер франкомовного правоцентристського ліберального «Реформістського руху» (MR), однієї з п’яти партій, які беруть участь у переговорах про нову коаліцію.

За його словами, це рішення «відображає прагнення до посилення ролі жінок та оновлення як на рівні партійних, так і державних структур», а також є визнанням роботи голови бельгійського МЗС під час головування країни в Раді ЄС.

Номінування Лябіб ще має формально схвалити нинішній бельгійський уряд, що виконує обов’язки, але співрозмовники Politico в уряді зазначають, що рішення має бути схваленим.Деякі посадовці в Бельгії, за даними Politico, висловили сумніви стосовно номінування голови зовнішньополітичного відомства, стверджуючи, що вона не впоралась із цією роллю. Саме ці сумніви нібито стали причиною затримки з обранням кандидата в єврокомісари.

Також стверджується, що кандидатуру Лябіб лобіював чинний голова Європейської ради, бельгієць Шарль Мішель, оскільки він нібито розраховує очолити МЗС Бельгії.

Нагадаємо, лише Бельгія не змогла встигнути до 31 серпня з подачею свого кандидата в єврокомісари.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь