Овочеве асорті на “Літо у банках”. Смачна заготівля, яку я роблю щороку.
Це чудова заготівля, яка поєднує у собі всю палітру літніх смаків – огірки, помідори, моркву, кабачки та навіть пікантний перець. Овочі виходять хрусткими, насиченими, а маринад – приємно-солодкуватим із легкою кислинкою.
Покроковий рецепт приготування страви:
Банки простерилізувати, кришки прокип’ятити. Овочі ретельно вимити. Моркву очистити і нарізати кружечками, кабачки невеликими шматочками. Часник очистити, листя промити.
На дно стерильних банок викласти: часник, кріп, листя хрону, чорної смородини та вишні. Щільно укласти овочі – огірки, помідори, морква, кабачки та стручок гострого перцю.
Залити овочі окропом, залишити на 15-20 хвилин. Злити воду, повторити ще раз. Після третього зливу виміряти кількість води, щоб правильно приготувати маринад.
У каструлі змішати воду, сіль, цукор. Довести до кипіння, додати оцтову кислоту.
Маринадом, що кипить, залити овочі в банках до самого верху. Закатати стерильними кришками. Перевернути банки нагору дном, укутати пледом і залишити до повного охолодження.
Це ідеальна заготовка для святкового столу або як додаток до м’ясних страв та гарнірів. Приємного апетиту!
Ось що нам знадобиться (на 3-літрову банку):
Огірки
Помідори
Кабачки
Морква
Стручок гострого перцю (за бажанням)
Для аромату:
Часник (2-3 зубчики)
Парасольки кропу
Лист хрону
Листя чорної смородини
Листя вишні
Маринад (на 1 літр води):
1 ст. ложка солі
7 ст. ложок цукру
4 ч. л. оцтової кислоти (70%)