Пакистан платитиме за російський експорт мандаринами через труднощі з платежами

Політика

Компанії з рф та Пакистану у взаєморозрахунках перейшли на бартер, щоб не застосовувати заблоковані санкціями грошові перекази і банківські платежі.

Про це повідомляє The Moscow Times.

Російська компанія Астарта-Агротрейдинг експортуватиме нут і сочевицю в обмін на мандарини і рис від пакистанської Meskay + Femtee Trading Company.

У рамках угоди російська компанія поставить 20 тис тонн нуту, в той час, як пакистанська – 20 тис тонн рису, йдеться в угоді.

У рамках ще одного контракту російська сторона поставить 15 тис тонн нуту і 10 тис тонн сочевиці в обмін на 15 тис тонн мандаринів і 10 тис тонн картоплі.”росія і Пакистан відчувають певні труднощі в проведенні взаємних платежів. Тому дві компанії прийняли рішення запустити механізм бартерної торгівлі”, – сказав заступник міністра торгівлі Пакистану Насіра Хаміда.

Бартерні схеми торгівлі, за яких не використовують грошові перекази і банківські платежі, допомагають компаніям уникати зайвої уваги з боку західних контролерів, які відстежують дотримання санкцій.

Повідомляється, що Мінекономрозвитку рф підготувало навігатор щодо зовнішньоторговельних бартерних угод, де запропоновано різні варіанти бартеру і його оформлення, включно з тристоронніми бартерними угодами.

Китай також обговорює з росією бартерні торговельні угоди, які допоможуть обійти контрольовану США міжнародну банківську систему SWIFT та обмежити валютні ризики. Перша така угода може відбутися цієї осені.

В Ірані визнали передачу росії ракет в обмін на зерно.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь