Пампухи на Різдво: рецепт солодкої смакоти
Пампухи на Різдво – символізують щедрість святкового столу.
Отже, якщо ви шукаєте перевірений рецепт, читайте наш матеріал. В ньому ви дізнаєтесь, як ліпити пампухи на Різдво та зробити їх дуже смачними та апетитними.
Пампухи на Різдво: рецепт
З начинкою чи без – пампухи на Різдво завжди смакують чудово! Начинка додає пампухам особливого смаку, але й без неї вони виходять неймовірно пухкими та ароматними. Якщо не хочете морочитися з начинкою, просто обсмажте кульки з тіста та посипте їх цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Для тіста:
- яйця – 4 шт.
- тепле молоко – 500 мл
- вершкове масло – 130 г
- горілка – 1 ст. л.
- цукор – 0,5 склянки
- свіжі дріжджі – 40 г або сухі дріжджі – 2 ч. л.
- ванільний цукор – 1-2 ч. л.
- борошно – приблизно 1 кг 250 г
- цедра лимона – 2 ч. л.
Для начинки:
- готова макова начинка – 500 г
Для смаження:
- олія – 500 мл
- Для посипки:
- цукрова пудра
Щоб пампухи не вбирали багато олії, обов’язково додавайте до тіста горілку. Вона не вплине на смак, але зробить тісто легким і зменшить поглинання тістом олії.
Як приготувати пампухи на Різдво
- Для опари у теплому молоці розчиніть дріжджі та додайте 1 ст. л. цукру. Залиште в теплому місці на 15 хвилин, щоб опара піднялася.
- Розтопіть вершкове масло. У великій мисці змішайте його з рештою цукру, ванільним цукром і яйцями, додаючи їх по одному. Влийте горілку та добре перемішайте.
- Додайте цедру лимона і поступово введіть опару. Підсипаючи борошно, вимішуйте тісто 10–15 хвилин, поки воно не стане еластичним.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину, щоб воно підійшло.
- Як ліпити пампухи на Різдво – робочу поверхню змастіть олією. Від тіста відривайте невеликі шматочки розміром тіста, формуйте кульки, а потім розплющуйте їх на долоні. Викладіть макову начинку у центр, зліпіть краї, формуючи пампуху, і викладайте їх швом донизу. Не поспішайте зі смаженням. Дайте пампухам “підрости” перед тим, як викладати їх в олію.
- У глибокій сковороді розігрійте олію. Смажте пампухи на середньому вогні до золотавої скоринки, обертаючи їх під час приготування. Секрет ідеального смаження – достатньо гаряча олія. Щоб перевірити, чи олія готова, киньте шматочок тіста: якщо воно одразу спливе, можна смажити.
- Викладайте готові пампухи на паперові рушники, щоб вони увібрали зайву олію.
- Посипте солодкі пампухи на Різдво цукровою пудрою.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Готуйте із задоволенням та дивуйте близьких пухкими, ароматними пампухами на Різдво!