Пампухи на Святвечір! Довго шукала вдалий пісний рецепт! Скоринка і це тісто – то любов!
Усі люблять ці пісні пампухи! Дуже мені пухкі, м’які і з хрумкою скоринкою зверху. Розкажу секрет, як зробити білу смужку на пампухах. Хоч вони і пісні, але виходять дуже смачні, спробуйте!
Інгредієнти:
- 0,5 л. води
- 0,5 скл. цукру (склянка 250 мл.)
- 1 пакетик ванільного цукру
- 0,5 скл. олії
- дрібка солі
- 50 гр. свіжих дріжджів
- 950 гр. -1 кг. борошна
- макова начинка
- яблучне повидло
- 1 л. олії для обсмажування
Приготування:
До води додаю цукор, ванільний цукор, дрібку солі, олію, усе перемішую, щоб цукор розчинився. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.
Тоді залишаю охолоджуватись, рідина має бути трішки тепла, але не гаряча. Приблизно 36 градусів. Додаю дріжджі і добре перемішую.
І вже приблизно через 2-3 хвилини всипаю частинами борошно. Акуратно перемішую.
Замішую тісто руками. Залишаю під харчовою плівкою у змащеній олією мисці у теплому місці на 1 годину.
Змащую руки і тісто олією, добре його проминаю на рівній поверхні. Ділю на частини, роблю ковбаску і ділю на маленькі кусочки. Викладаю макову начинку і яблучне повидло.
Щільно защіпаю тісто, формую кульки.
Кладу пампушки на поверхню змащеною олією та прикриваю рушничком на 15-20 хвилин.
Підігріваю велику кількість олії, викладаю пампухи у каструлю швом донизу, накриваю кришкою. Коли вони підрум’янились з одного боку, перевертаю на іншу і вже не накриваю кришкою. В цьому і є секрет білої смужки на пампухах! Обсмажую на невеликому вогні.
Забираю зайвий жир з пампухів паперовими рушничками. Коли вони охолонуть, посипаю цукровою пудрою і подаю до святково столу!
Джерело Смаколики Юлі