Пампухи на Святвечір! Довго шукала вдалий пісний рецепт! Скоринка і це тісто – то любов!

Життя

Усі люблять ці пісні пампухи! Дуже мені пухкі, м’які і з хрумкою скоринкою зверху. Розкажу секрет, як зробити білу смужку на пампухах. Хоч вони і пісні, але виходять дуже смачні, спробуйте!

Інгредієнти:

  • 0,5 л. води
  • 0,5 скл. цукру (склянка 250 мл.)
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 0,5 скл. олії
  • дрібка солі
  • 50 гр. свіжих дріжджів
  • 950 гр. -1 кг. борошна
  • макова начинка
  • яблучне повидло
  • 1 л. олії для обсмажування

Приготування:

До води додаю цукор, ванільний цукор, дрібку солі, олію, усе перемішую, щоб цукор розчинився. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння.

Тоді залишаю охолоджуватись, рідина має бути трішки тепла, але не гаряча. Приблизно 36 градусів. Додаю дріжджі і добре перемішую.

І вже приблизно через 2-3 хвилини всипаю частинами борошно. Акуратно перемішую.

Замішую тісто руками. Залишаю під харчовою плівкою у змащеній олією мисці у теплому місці на 1 годину.

Змащую руки і тісто олією, добре його проминаю на рівній поверхні. Ділю на частини, роблю ковбаску і ділю на маленькі кусочки. Викладаю макову начинку і яблучне повидло.

Щільно защіпаю тісто, формую кульки.

Кладу пампушки на поверхню змащеною олією та прикриваю рушничком на 15-20 хвилин.

Підігріваю велику кількість олії, викладаю пампухи у каструлю швом донизу, накриваю кришкою. Коли вони підрум’янились з одного боку, перевертаю на іншу і вже не накриваю кришкою. В цьому і є секрет білої смужки на пампухах! Обсмажую на невеликому вогні.

Забираю зайвий жир з пампухів паперовими рушничками. Коли вони охолонуть, посипаю цукровою пудрою і подаю до святково столу!

Джерело Смаколики Юлі

Залишити відповідь