Папа Римський закликав католиків не гонитися за грошима

Політика, Світ

Папа Римський Франциск у новій енцикліці Dilexit nos закликав католиків у всьому світі відмовитися від божевільної гонитви за грошима та присвятити себе вірі.

Він підкреслив, що сучасний світ живе в епоху поверховості, де цінність людей часто визначається їхнім матеріальним статком.

Понтифік зазначив, що любов Христа не може співіснувати з таким збоченим механізмом, і тільки ця любов може звільнити нас від гонитви за матеріальним. Енцикліка складається з 142 сторінок і акцентує на важливості духовного життя, заохочуючи вірян зміцнювати свою віру та піклуватися про тих, хто потребує допомоги.

На відміну від попередніх енциклік, у цій Папа здебільшого утримується від політичних та економічних коментарів, зосереджуючи увагу на духовних темах та наслідуванні любові Ісуса. Він наголошує на важливості безоплатної любові та допомоги іншим як шлях до справжнього повернення любові.

Раніше ми писали, що Папа Римський Франциск опублікує у січні свої мемуари під назвою «Надія». Це буде перша автобіографічна книга понтифіка.Також нагадаємо, що глава Української греко-католицької церкви Святослав за згодою Синоду прийняв зречення з урядів трьох архиєреїв, які досягли 75-річного віку. На їхні місця призначили нових правлячих єпископів. Ці рішення благословив папа Римський.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь