Партія Туска висуватиме кандидатом на президентських виборах мера Варшави

Політика, Світ

Партія чинного прем’єра Польщі «Громадянська платформа» планує висунути своїм кандидатом на наступних президентських виборах популярного мера Варшави Рафала Тшасковського.

Про це повідомляє RMF24 з посиланням на свої джерела.

За інформацією журналістів, рішення щодо висування кандидатури Тшасковського фактично вже ухвалене партійним керівництвом.

У «Громадянській платформі» нібито вагалися між Тшасковським та чинним міністром закордонних справ Радославом Сікорським, і врешті аргументи на користь Тшасковського, сукупно з даними соцопитувань, переважили.

Як вважають, кандидатура Сікорського має менші шанси здобути голоси більш центристського і лівого електорату. У партії нібито побоюються, що Сікорський, схильний до прямолінійних заяв, може якоюсь ремаркою у політичній боротьбі відвернути від себе частину виборців.Тшасковський, нагадаємо, змагався на попередніх президентських виборах з чинним президентом від «ПіС» Анджеєм Дудою.

Нагадаємо, що президент Польщі Анджей Дуда заперечив можливість передачі Києву зброї, придбаної Польщею у Південної Кореї — навіть за умов, якщо Республіка Корея погодиться постачати Україні озброєння.

Раніше ми писали, що зміни у міграційній стратегії уряду Дональда Туска мають стати «відповіддю на повідомлення про зловживання у процесі репатріації та видачу «карт поляків».

Також нагадаємо, що у Польщі прокуратура Глівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. та його дочки Агати Г. за публічну пропаганду комуністичної ідеології та вихваляння війни рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь