Париж стурбований безпекою французів у Лівані

Політика, Світ

Прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє висловив занепокоєння ситуацією в Лівані, який з початку тижня обстрілюють ізраїльські війська, руйнуючи інфраструктуру проіранського угруповання «Хезболла».

Про це повідомляє BFMTV.

Під час візиту до департаменту Сона і Луара в суботу, 28 вересня, Барньє підкреслив, що ситуація в Лівані, який постраждав від ізраїльських ударів, залишається вкрай серйозною.

«Ми стежимо за цими трагічними подіями й ми також стурбовані безпекою наших співвітчизників на місцях», – додав він, відмовившись від подальших коментарів.

В останні тижні Ізраїль та проіранське угруповання «Хезболла», яке фактично контролює південь Лівану, обмінюються ракетними ударами, що посилило побоювання сплеску повномасштабної війни на Близькому Сході.Нагадаємо, що надвечір 28 вересня у ліванській столиці Бейрут пролунав ще один потужний вибух. Ізраїль заявив, що завдав новий удар.

прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив на Генасамблеї ООН, що у разі атаки Ірану на Ізраїль, ЦАГАЛ завдасть удару у відповідь, підкреслюючи, що ізраїльські військові дотягнуться скрізь.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) заявила про ліквідацію лідера «Хезболли» Хасана Насралла. Він загинув внаслідок авіаудару по столиці Лівану.

Наступником вбитого ватажка ліванського терористичного угруповання «Хезболла» Хасана Насралли може стати Хашем Сафіддін. Він є другим командиром угрупування і поки що не ліквідованим.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь