Печу на Великдень паски тільки так. Паски виходять пишні, вологі та дуже смачні
Кожен Великдень я печу паски, і цей рецепт став моїм фаворитом. Він дозволяє отримувати настільки пишні та вологі паски, немов найніжніші булочки, які зберігаються набагато довше за стандартні. Особливість рецепту в тому, що тісто готується на дріжджах з додаванням розпушувача, і на диво, замішувати його руками не потрібно, що значно спрощує процес.
Покроковий рецепт приготування страви:
Процес приготування починається з опари: у миску заливаю тепле молоко з температурою трохи вищою за кімнатну, близько 35 градусів. Додаю швидкодіючі дріжджі, але можна використовувати і свіжі, збільшивши їх кількість утричі за вагою.
Всипаю столову ложку цукру та дві столові ложки борошна із загальної кількості, вказаної в рецепті.
Перемішую все віночком до повного розчинення дріжджів, накриваю миску рушником і залишаю в теплі на 15-25 хвилин для активації дріжджів, поки опара не стане пінистою та повітряною.
У цей час готую масляно-цукрову суміш: м’яке вершкове масло кімнатної температури змішую з цукром, ванільним цукром та курячими жовтками до однорідності.
До борошна додаю розпушувач і перемішую. Це дасть тісту додаткову пишність та пористість.
До опари, що підійшла, додаю масляно-цукрову суміш і трохи перемішую, після чого поступово ввожу борошно з розпушувачем, акуратно перемішуючи кожну порцію.
Тісто буде м’яким і трохи липким, його збираю в грудку, залишаю в мисці під рушником у теплому місці на 1,5 години для підйому.
Для начинки замочую родзинки в окропі, сушу його, обсипаю борошном і перемішую, щоб родзинки не склеювалися в тісті.
Коли тісто підійшло, розкладаю начинку, акуратно вмішую її і формую з тіста кульки, які укладаю у форми для пасок, наповнюючи їх на третину.
Після вистоювання змащую верх паски збитим яйцем і випікаю в попередньо розігрітій до 180 ° C духовці близько 30 хвилин до готовності.
Охолоджені паски покриваю глазур’ю, приготовленою з білка, лимонного соку та цукрової пудри, рясно прикрашаючи кожну паску.
Цей рецепт не тільки спрощує великодні клопоти, але й дарує радість від найсмачніших, ароматних і красивих пасок, які стануть окрасою святкового столу.
Ось що нам знадобиться на 4 шт по 9 см:
Тісто
Борошно – 350 гр
Молоко 2,5-3,2% – 160 мл
Яєчні жовтки – 2 шт.
Звичайний цукор – 100 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Дріжджі швидкодіючі – 5 гр (або 15 гр свіжих)
Розпушувач – 1/2 ч.л.
Вершкове масло – 90 гр
Яйце для змащування за бажанням
Начинка
Родзинки – 50 гр
Цукати – 50 гр
Глазур
Яєчний білок – 1 шт.
Цукрова пудра – 5 ст.л. з гіркою (близько 110-120 гр)
Сік лимона – 1-1,5 ч.л.