Печиво через м’ясорубку: той самий рецепт з дитинства

Події України

Печиво через м’ясорубку для багатьох із нас це не просто випічка, а справжня кулінарна ностальгія, що повертає в дитинство.

Колись звичайна м’ясорубка ставала незамінним помічником на кухні, а печиво виходило не лише смачним, а й оригінальної форми, оскільки можна було експериментувати з різними насадками.

Отже, готуємо смачне печиво з дитинства через м’ясорубку легко і просто. Рецепт пісочного печива через м’ясорубку та поради – читайте в матеріалі.

Печиво через м’ясорубку: рецепт

У тісто можна додати 1 ч. л. ванільного цукру чи мелену корицю до вашого смаку.

Інгредієнти:

  • борошно – 600 г
  • маргарин чи вершкове масло – 250 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • сода харчова (гашена оцтом) чи розпушувач – 10 г (або 1,5 ч. л.)
  • сіль – дрібка

Як приготувати печиво через м’ясорубку:

  1. Маргарин чи вершкове масло нарізаємо кубиками і залишаємо за кімнатної температури, щоб стало м’яке.
  2. Яйця гарно збиваємо з цукром і дрібкою солі. Це можна зробити міксером чи вінчиком.
  3. Потім додаємо маргарин чи вершкове масло, гашену соду чи розпушувач і гарно перемішуємо.
  4. Тепер поступово вводимо просіяне борошно.
  5. Встановлюємо м’ясорубку, фіксуємо її на столі, надягаємо насадку для печива і викладаємо шматками тісто. Крутимо ручку м’ясорубки і формуємо печиво різних форм.
  6. Печиво через м’ясорубку викладаємо на деко, застелене пергаментним папером, на невеликій відстані одне від одного.
  7. Випікаємо печиво за 180 градусів близько 15 хвилин.

Після випікання даємо печиву охолонути. Смачного!

Пісочне печиво через м’ясорубку рецепт: поради

  • Якщо ви хочете надати печиву шоколадний смак, додайте 2-3 ст. л. какао до борошна чи розтопіть кілька шматочків шоколаду і вмішайте його в тісто.
  • Для естетичного вигляду після випікання покрийте печиво шоколадною чи цукровою глазур’ю.
  • Спробуйте різні насадки для м’ясорубки. Це не тільки збагатить смак, а й зробить процес більш веселим та творчим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь