Пенсія за віком або інвалідністю: що вигідніше після 60 років

Події України


Пенсія за віком або інвалідністю: що вигідніше після 60 років

ПФУ роз’яснив, яку виплату краще обрати

Пенсійний фонд України роз’яснив, чи варто переходити на пенсію за віком при досягненні 60 років пенсіонерам з інвалідністю ІІ групи.

Про це пише “Хвиля”, посилаючись на повідомлення на сайті ПФУ.

Так, пенсійні експерти пояснили, що законодавство України дозволяє обрати найвигідніший вид пенсії. Пенсія з інвалідності ІІ групи становить 90% пенсії за віком, але з урахуванням додаткового стажу віком до 60 років. Це може бути вигідно тим, хто отримав інвалідність у молодому віці.

Проте є вагомий аргумент на користь переходу. Якщо пенсіонер продовжував працювати після призначення пенсії за інвалідністю та накопичив не менше 24 місяців страхового стажу, при першому переході на пенсію за віком застосовуються правила нового призначення. Це означає, що середня заробітна плата враховується за останні три календарні роки, що може суттєво збільшити розмір пенсії.

Перехід до іншого виду пенсії здійснюється з дати подання заяви з усіма необхідними документами. Тому важливо ретельно врахувати всі фактори та своєчасно звернутися до органів пенсійного забезпечення для отримання детальної консультації та розрахунків.

Також раніше українцям роз’яснили, як перейти на пенсію померлого чоловіка.



джерело

Залишити відповідь