Пентагон розкрив, скільки військових відправила КНДР до росії

Політика, Світ

За оцінкою Міноборони США, Північна Корея відправила близько 10 тисяч військових до рф. Вони візьмуть участь у бойових діях проти України протягом «наступних кількох тижнів».

Про це на брифінгу сказала представниця Пентагону Сабріна Сінгх, повідомляє агентство АР.

За словами Сінгх, частина північнокорейських військових, відправлення яких до рф підтвердили ще минулого тижня, вже передислокувались ближче до України.

«Ми все більше стурбовані тим, що росія має намір використовувати цих солдатів у бойових діях або для підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області рф», – сказала вона журналістам.

Як зазначила речниця Пентагону, шеф відомства Ллойд Остін уже публічно попередив, що солдати Північної Кореї в разі участі у війні проти України вважатимуться стороною, що воює, і законними військовими цілями.Раніше Генеральний секретар НАТО Марк Рютте підтвердив участь північнокорейських військових у війні рф проти України. Їх розгорнули в Курській області рф.

Залучення солдатів з КНДР до війни з Україною не є ознакою рф як великої держави, заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський.

Нещодавно Головне управління розвідки (ГУР) підтвердило перекидування частини військових Північної Кореї в зону бойових дій в Курській області.Бойового контакту з ними Збройні сили України (ЗСУ) поки що не мали.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь