Пентагон розкрив, яку зброю отримають ЗСУ у новому пакеті

Політика, Світ

Новий пакет оборонної підтримки України на $425 млн міститиме «витратні матеріали» – снаряди, ракети та спорядження, без якихось нових важких систем озброєння.

Про це йдеться на сайті Пентагону. Пакет, зазначає американське Міноборони, виділяється за програмою PDA (Presidential Drawdown Authority), в межах якої озброєння постачається зі складів армії США.

Йдеться про додаткові боєприпаси для комплексів NASAMS і HIMARS, ракети RIM-7 і підтримку протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger та боєприпаси класу «повітря-земля».

Також у переліку Пентагону згадуються 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, ракети для комплексу TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, транспортні засоби HMMWV, стрілецька зброя та боєприпаси, гранати, тепловізори, тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, а також запчастини.

«Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з близько 50 членами Альянсу і партнерами через Контактну групу з питань оборони України і пов’язані з нею коаліції з метою задоволення нагальних потреб України на полі бою і захисту від російської агресії», – додали в Міноборони США.Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з американським лідером Джо Байденом, під час якої той оголосив про новий пакет військової допомоги на $425 млн.

Також Білий дім повідомив, коли відбудеться відкладене засідання Рамштайну.

Раніше повідомлялося, що США розглядають можливість відправити Україні ракети середньої дальності для винищувачів F-16 у межах нового пакета військової допомоги.

Також Сполучені Штати анонсували пакет допомоги для України, який включатиме засоби протиповітряної оборони та ракети до них.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь