Пентагон закликав Ізраїль скоріше перейти до дипломатії у Лівані

Політика, Світ

Сполучені Штати закликали Ізраїль прискорити перехід від військових операцій у Лівані до мирних переговорів. Це допоможе безпечно повернути цивільних до своїх осель по обидва боки кордону.

Це питання обговорили міністри оборони США та Ізраїлю, повідомляє Пентагон.

«Міністр (Остін) підтвердив залізну підтримку права Ізраїлю захищати себе та підкреслив прихильність США дипломатичній угоді, яка може безпечно повернути як ліванських, так і ізраїльських цивільних у їхні будинки по обидва боки кордону», – йдеться в повідомленні.

Глава Пентагону наголосив на важливості гарантування безпеки миротворцям ООН у Лівані та закликав «координувати зусилля, щоб якомога швидше перейти від військових операцій до дипломатичного шляху».

Крім того, сторони змогли обговорити складну гуманітарну ситуацію в Газі, а глава Міноборони США закликав до термінових кроків для її вирішення.Прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті закликав Організацію Об’єднаних Націй ухвалити резолюцію із закликом до «негайного» припинення вогню між Ізраїлем та підтримуваним Іраном угрупованням «Хезболла».

Сьогодні, 11 жовтня лідер «Хезболли» Вафік Сафа отримав серйозні поранення і перебуває в критичному стані після ізраїльського авіаудару по Бейруту, повідомляє Sky News Arabia з посиланням на джерела.

Також нагадаємо, що наприкінці вересня ізраїльським військовим вдалося ліквідувати багаторічного очільника ліванського угруповання Хезболла Хасана Насраллу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь