Перемога Трампа на виборах може спровокувати падіння курсу євро

Політика, Світ

Євро може знизитися на 10% у разі, якщо Дональд Трамп впровадить широкомасштабні тарифи та зменшить внутрішні податки.

Про це повідомляє Reuters.

Згідно з прогнозами, якщо республіканці виграють президентські вибори та отримають контроль над Конгресом, це може призвести до підвищення тарифів і зниження податків, що стане стимулом для економіки.

Колишній президент Трамп наразі перебуває в рівному становищі з віце-президентом Камалою Гарріс, але його радикальна економічна політика, ймовірно, матиме більший вплив на Європу, яка є ключовим торговим партнером США та Китаю.

Аналітик Goldman Sachs зазначив, що 10% мита на весь імпорт та 20% мита на китайські товари в поєднанні зі зниженням податків можуть призвести до різкого зростання курсу долара та падіння євро на 8-10%. Останній раз євро торгувався на рівні 1,083 долара, вперше з листопада 2022 року він опустився нижче паритету.Обидва заходи, ймовірно, сприятимуть зростанню інфляції, що призведе до значно вищих відсоткових ставок у США порівняно з Європою, підвищуючи привабливість долара.

Якщо Трамп лише запровадить додаткові тарифи проти Китаю, це може призвести до падіння євро приблизно на 3%.

Раніше ми писали, що Національний банк України вперше оприлюднив інформацію про обсяги використання кредитових трансферів та прямих дебетів як платіжних інструментів. Інформацію почали збирати з минулого року.

Також нагадаємо, що за прогнозами МВФ, за підсумками 2024 року показник економічного зростання України становитиме 3,0%. Наступного ж року він знизиться до 2,5%.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь