Перепробувала багато рецептів, але зупинилася на найпростішому: без стерилізації, смачно та просто.
Цей простий рецепт компоту без варіння, повторної та стерилізації я використовую вже понад 15 років. Компот добре до літа наступного зберігається, навіть у шафі кухонній. Готувати можна його із різних ягід.
Покроковий рецепт приготування страви:
Влітку найпопулярніший напій – це свіжий компотик. Однак я в каструлі його рідко варю. Натомість я роблю так.
Ягоди вимиваю і сушу, після них по чистих банках розкладаю. Зазвичай застосовую банки 3-літрові. Звісно, попередньо стерилізую і кришки, і банки.
Додаю цукор (приблизно склянку), регулюючи його за смаком. Зазвичай кладу близько 150 г, але якщо використовую кислу вишню, додаю більше цукру. Обов’язково додаю 2/3 чайної ложки лимонної кислоти.
Заливаю все крутим кип’ятком. Як тільки закипить вода, ягоди одразу заливаю і тут же банки закручую кришками.
Перевертаю банки кілька разів, щоб цукор розчинився повністю. Потім їх вгору дном ставлю і теплою ковдрою накриваю.
Залишаю під ковдрою банки до охолодження, що займає зазвичай два-три дні. Після – компот прибираю в льох. Якщо немає льоху, зберігаю у шафі на кухні.
Все літо я такі компотики готую. Завдяки цьому у мене жодна ягідка не пропадає!
Ось що нам знадобиться з розрахунку на банку З л.:
Ягоди – 300 г
Цукор – 150-200 г
Лимонна кислота – 2/3 ч.л