Перепробувала багато рецептів, але зупинилася на найпростішому: без стерилізації, смачно та просто.

Uncategorized, Життя

Цей простий рецепт компоту без варіння, повторної та стерилізації я використовую вже понад 15 років. Компот добре до літа наступного зберігається, навіть у шафі кухонній. Готувати можна його із різних ягід.

Покроковий рецепт приготування страви:
Влітку найпопулярніший напій – це свіжий компотик. Однак я в каструлі його рідко варю. Натомість я роблю так.

Ягоди вимиваю і сушу, після них по чистих банках розкладаю. Зазвичай застосовую банки 3-літрові. Звісно, ​​попередньо стерилізую і кришки, і банки.

Додаю цукор (приблизно склянку), регулюючи його за смаком. Зазвичай кладу близько 150 г, але якщо використовую кислу вишню, додаю більше цукру. Обов’язково додаю 2/3 чайної ложки лимонної кислоти.

Заливаю все крутим кип’ятком. Як тільки закипить вода, ягоди одразу заливаю і тут же банки закручую кришками.

Перевертаю банки кілька разів, щоб цукор розчинився повністю. Потім їх вгору дном ставлю і теплою ковдрою накриваю.

Залишаю під ковдрою банки до охолодження, що займає зазвичай два-три дні. Після – компот прибираю в льох. Якщо немає льоху, зберігаю у шафі на кухні.

Все літо я такі компотики готую. Завдяки цьому у мене жодна ягідка не пропадає!

Ось що нам знадобиться з розрахунку на банку З л.:
Ягоди – 300 г
Цукор – 150-200 г
Лимонна кислота – 2/3 ч.л

Залишити відповідь