Пережили блокаду Маріуполя і російський полон: історія кохання Мар’яни та “азовця” Владислава

Світ

Пережили блокаду Маріуполя і російський полон: історія кохання Мар’яни та “азовця” Владислава

Закохані мали багато планів, проте зараз більше нічого не планують

Мар’яна Чечелюк готова була чекати на коханого з полону десятиліттями, але довелося лише кілька місяців. Саму її – поліцейську слідчу з Маріуполя, яка пройшла бункери “Азовсталі” та дворічний полон – звільнили навесні цього року. Нині ж з полону повернувся її наречений – “азовець” Владислав Андріанов

Історія Мар’яни Чечелюк: як вона потрапила в полон

Мар’яні Чечелюк 24 роки. Вона сама визнає: від того, що довелося пережити – це початок повномасштабної війни в Маріуполі, бункери “Азовсталі” під постійними авіанальотами росіян і полон, – лікуватися та оговтуватися доведеться не один рік.

Мар’яна 2022 року працювала слідчою в Маріуполі. Її коханий – боєць “Азову”. На завод “Азовсталь” вона потрапила разом з молодшою сестрою як цивільна. Коли тамтешні захисники виходили в так званий “почесний полон”, її мали просто відпустити, але цього не сталосяНам казали, що це буде евакуація з заводу “Азовсталь” до Запоріжжя, до України. І весь цей час я думала лише про це. І навіть коли ми під’їжджали до фільтраційних таборів, я дуже переймалася з цього приводу, але я прокручувала в голові, що “ти їдеш в Україну, ти їдеш в Україну, ти їдеш в Україну”, – каже звільнена з полону Мар’яна Чечелюк.

До України було ще два роки. За цей час Мар’яна побувала в семи російських буцегарнях.

“У мене весь цей час була просто пустота і все. Я загубила себе, я загубила весь цей світ і все. Останні часи в полоні я почала собі казати, що все, ти тут проведеш своє життя, тому починай реально вже підлаштовуватися.Я вже відчувала себе, як там казали, “істінной зечкой”, яка ходить у халатах, у робі, в косинках, мені було страшно, бо я розуміла, що це і є моє життя”, – каже Мар’яна Чечелюк.Звільнити Мар’яну з полону вдалося наприкінці травня. Той день вона майже не пам’ятає. Каже, ступивши на рідну землю, ще довго не вірила, що все це відбувається саме з нею. Тоді їй хтось почепив на руку синьо-жовту стрічку – це чи не єдине, що закарбувалося в пам’яті про той день обміну. Відтоді вона її не знімає.

Історія кохання Мар’яни Чечелюк і Владислава Андріанова

Зараз Мар’яна Чечелюк усе ще проходить реабілітацію – фізичну і психологічну, і веде сторінку в “Інстаграм”. Там багато світлин її коханого, 28-річного азовця Владислава Андріанова, спогади про нього та їхні спільні світлини й відео.

Вони познайомилися 2020-го в Маріуполі. Влад побачив Мар’яну в спортзалі і закохався. Маряна ж каже, він її підкорив ввічливістю і не тільки.

Повернувшись, Мар’яна була впевнена, що Влада вже давно обміняли, як і було обіцяно за домовленостями “почесного полону”. Але з’ясувалося, що хлопця в Росії за захист Батьківщини засудили на 25 років в’язниці

Навіть з російського полону Влад намагався піклуватися про кохану. Двічі через побратимів і друзів передавав букети квітів та зворушливі листи. Бутони вона береже у книжці, а листи перечитує та усміхається.

Владислава Андріанова обміняли тиждень тому

Мар’яна вже була налаштована – можливо, чекати доведеться роками, але сталося це за п’ять місяців. Владислава Андріанова обміняли тиждень тому.

Дізнавшись цю новину, Мар’яна одразу поїхала до лікарні до Влада і вперше за два з половиною роки обійняла його.До війни у них були грандіозні плани, зокрема купити квартиру, народити дітей. Нині ж поки нічого не планують. Мар’яна каже, живе одним днем. Єдине, про що думають – офіційно одружитися, але це лише після реабілітації обох.

У Черкаській та Хмельницькій областях найбільший відсоток прокурорів з інвалідністю, – Офіс Генпрокурора
В Офісі Генерального прокурора триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності

Ніяка не “гоpбушка”, то на росії! Як пpавильно сказати укpаїнською
Українці частенько грішать тим, що вживають суржикові слова.

У Росії вибухнули гнівом через футболку Зеленського
Захарова обізвала українського лідера “придурком”.

Залишити відповідь