Першу назальну вакцину проти грипу було схвалено у США

Політика

У США було схвалено назальну вакцину проти найпоширеніших типів грипу A і B, що дозволяє людям самостійно вводити препарат вдома.

Про це повідомляє Reuters.

Вакцина під назвою FluMist, розроблена компанією AstraZeneca, отримала дозвіл від Управління з продовольства та медикаментів США (FDA) 20 вересня 2024 року.

FluMist — це перша вакцина, яку можна безпечно вводити назальним способом людям від 2 до 49 років. Однак тільки дорослі старше 18 років можуть самостійно застосовувати вакцину, тоді як діти потребують допомоги дорослих для введення.

Препарат містить ослаблені живі штами вірусу грипу, які забезпечують імунітет шляхом розпилення в ніс. Дослідження AstraZeneca показали, що 100% дорослих здатні правильно використовувати вакцину після ознайомлення з інструкцією, без втрати її ефективності. Найпоширенішими побічними ефектами є підвищення температури, закладеність носа, нежить і біль у горлі.Для використання FluMist потрібен рецепт від лікаря, і вакцина може бути введена як у медичному закладі, так і самостійно вдома. Очікується, що найближчим часом буде доступна можливість замовлення вакцини онлайн.

Цей засіб стане зручним варіантом захисту від грипу, зокрема для людей із групи ризику, які потребують щорічної вакцинації.

Раніше ми писали, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що перша вакцина проти мавпячої віспи, MVA-BN, пройшла прекваліфікацію і тепер офіційно схвалена для глобального використання.

Також нагадаємо, що 67-річний чоловік із Лондона, який хворіє на рак легенів, став першим пацієнтом, який отримав нову вакцину від раку в межах міжнародного випробування.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь