Підсанкційний газовий завод росії вперше відправив вантаж до Азії

Політика, Світ

Російський завод з експорту скрапленого природного газу (СПГ), що перебуває під санкціями, вперше відправляє партію в Азію.

Про це повідомляє Bloomberg.

Російське підсанкційне підприємство з експорту СПГ, вперше відправляє партію в Азію, оскільки Москва продовжує шукати клієнтів, готових купувати паливо в обхід американських обмежень.

Компанія Everest Energy забрала вантаж із заводу «Арктик СПГ 2» на північному сході росії на вихідних і наразі прямує до Азії північним морським шляхом. Судно було побудоване в 2003 році, минулого місяця потрапило під санкції США через його зв’язок з підозрюваним «темним флотом», а його судноплавний сертифікат анульований.

Повідомляється, що це небезпечно для традиційного судна для перевезення ЗПГ без криголамного обладнання перетинати арктичний торговий маршрут, який повністю замерзає взимку в північній півкулі.Це ілюструє, на що готова піти росія, щоб розширити постачання газу, попри обмеження, накладені США на завод і супровідні судна в спробі зупинити роботу об’єкта.

Кінцевий пункт призначення Everest Energy невідомий. Судно може доставити газ до Корякського паливного сховища на Камчатці або до імпортного термінала в Азії.

Нагадаємо, що Європейський союз за підсумками січня-червня 2024 року імпортував 2,87 млн т металургійної сировини російського походження. Витрати на імпорт відповідної продукції сягнули €1,4 млрд.

Держдепартамент США увів санкції проти компаній і суден, які незаконно намагалися транспортувати газ з підсанкційного російського проєкту Arctic LNG 2.

Раніше ми писали, що російські компанії змогли придбати запасні частини для старих чипмейкерських машин від ASML через вторинні ринки у 2022-2023 роках, незважаючи на санкції Євросоюзу.

Також нагадаємо, що турецькібанки почали активніше виявляти компанії, що займаються постачанням товарів до росії, і закривати їм рахунки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь