Південна Корея може відправити в Україну військовий та розвідувальний персонал

Політика, Світ

Сеул може направити в Україну своїх військових та розвідників. Це, у свою чергу, буде відповідь на відправку військ КНДР до росії.

Про це повідомляє Newsweek.

Зокрема, уряд та військові Південної Кореї «розглядають план відправлення відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки (фахівців з Північної Кореї) та експертів із тактики противника» в Україну. Таким чином країна реагує на нещодавню інформацію про те, що КНДР відправила свої війська в рф для участі у війні проти нашої країни.

Посилаючись на представника розвідки Південної Кореї, ЗМІ цієї країни уточнюють, що південнокорейський персонал в Україні допитуватиме і надаватиме послуги перекладача, якщо ЗСУ візьмуть північнокорейських солдатів у полон. Крім того, вони нададуть Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції КНДР.

Newsweek тим часом нагадало, що у понеділок у Міноборони Південної Кореї заявили про те, що розглянуть заходи з «відкритим ставленням» щодо можливих постачань летальної зброї в Україну. До цього, під час російсько-української війни, Сеул надавав Києву гуманітарну допомогу.Також видання зазначило, що у п’ятницю південнокорейська розвідка повідомила, що Північна Корея вирішила направити до росії 12 тисяч бійців спецназу. Причому 1500 з них вже перебувають на території рф.

Днем раніше український президент Володимир Зеленський заявив, що КНДР «має намір підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ» для участі у бойових діях на боці росії. Також він попередив, що участь Північної Кореї може стати «першим кроком до світової війни».

Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Також нагадаємо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте питання відправки північнокорейських військових до росії для участі у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь