Південна Корея перегляне свої відносини з росією після відправки військ КНДР

Політика, Світ

Південна Корея засудила рішення КНДР та росії відправити північнокорейські війська на війну. Це матиме свої наслідки.

Про це заявив міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Йол, повідомляє Yonhup.

«Ми рішуче засуджуємо незаконні дії рф та Північної Кореї і хочемо дати зрозуміти, що вони матимуть наслідки», – заявив Чо Тхе Йол.

За його словами, Північна Корея повинна чітко визнати, що вона може бути притягнута до відповідальності згідно з міжнародним кримінальним правом залежно від конкретних дій її військ. Також зміниться ставлення до росії.

«Ми не можемо вести справи з росією як зазвичай, поки вона продовжує своє незаконне вторгнення в Україну, порушуючи Статут ООН і міжнародне право», – сказав Чо.Він вважає, що наразі КНДР хоче скористатись зміною режиму в США, щоб здійснити велику провокацію.

Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Також нагадаємо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте питання відправки північнокорейських військових до росії для участі у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь