Південна Корея створила потужну ракету для знищення бункерів у КНДР

Політика, Світ

Південна Корея під час святкування Дня збройних сил викотила свою найпотужнішу балістичну ракету з боєголовкою у 8 тонн.

Як пише AP, під час церемонії південнокорейські військові показали близько 340 одиниць військової техніки та систем озброєння. Серед них – балістична ракета Hyunmoo-5, яка може нести 8-тонну боєголовку, здатну проникати глибоко в землю і знищувати підземні бункери Північної Кореї.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль попередив, що якщо КНДР спробує застосувати ядерну зброю, то зіткнеться з рішучою відповіддю альянсу Південна Корея – США, і “цей день стане кінцем північнокорейського режиму”.

Як нагадує видання, останнім часом побоювання з приводу ядерної програми Північної Кореї ще більше посилилися після того, як вона опублікувала фотографії секретного об’єкта зі збагачення урану.

На думку південнокорейських чиновників, КНДР спробує ще більше посилити напруженість, провівши випробування зброї напередодні виборів у США, щоб посилити свої важелі впливу в майбутніх переговорах із новим американським урядом. Експерти кажуть, що Північна Корея, ймовірно, вважає, що розширення ядерного арсеналу допоможе їй домогтися більших поступок з боку США, як-от масштабне послаблення санкцій.Раніше північнокорейські хакери намагалися викрасти військові таємниці США, Великої Британії та Південної Кореї. Кіберзлочинці націлились або зламали компʼютерні системи великої кількості оборонних або інженерних компаній, зокрема виробників танків, підводних човнів, військових морських суден, винищувачів, а також ракетних і радіолокаційних систем.

Хакери з Північної Кореї півтора року викрадали технічні дані провідних оборонних компаній країни.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь