Південнокорейський супутник зафіксував перекидання військ КНДР до Владивостока

Політика, Світ

Супутник Південної Кореї сфотографував зафіксував переміщення військ КНДР кораблями до росії у Владивосток, де вже знаходяться 1500 солдатів-спецпризначенців.

Про це повідомляє Yonhap News Agency.

Так, один із трьох знімків, які розвідка Південної Кореї оприлюднила як доказ розміщення військ Північної Кореї в рф був зроблений супутником.

Оприлюднивши супутникові знімки, Національна служба розвідки Південної Кореї (NIS) повідомила, що КНДР вирішила направити близько 12 тисяч військових до рф для підтримки її війни проти України і вже розгорнула 1500 спецназівців у Владивостоці.

«Фотографію без авторства було зроблено супутником, яким ми керуємо», – сказало виданню джерело.За даними журналістів, ймовірно, цей знімок був зроблений супутником, оснащеним радаром із синтетичною апертурою (SAR), який може збирати дані незалежно від погоди за допомогою систем дистанційного зондування.

Південна Корея використовує кілька супутників, обладнаних пошуково-рятувальною системою, включаючи військовий розвідувальний супутник, хоча зображення, зроблені військовими супутниками, зазвичай не включаються в урядові прес-релізи, оскільки вони класифікуються як військова таємниця.

Раніше повідомлялося, що станом на вересень Північна Корея відправила до російської армії близько 10 000 осіб. Вони «розкидані» по чотирьох полігонах.

Голова комітету з розвідки Палати представників США Майк Тернер звернувся до президента Джо Байдена з вимогою провести негайний брифінг на тлі повідомлень про можливу участь північнокорейських військ у війні проти України на боці росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь