Півроку вважався зниклим безвісти: на Тернопільщині попрощалися з морським піхотинцем Тарасом Облещуком

Життя
Півроку вважався зниклим безвісти: на Тернопільщині попрощалися з морським піхотинцем Тарасом Облещуком

Тарас Облещук із села Бліх Залозецької громади загинув ще 12 березня в районі Кринок Херсонської області. І лише тепер Герой на щиті повернувся додому. Захиснику було лише 34 роки.

«Чергова страшна звістка прийшла в нашу громаду. В районі населеного пункту Кринки Херсонської області 12 березня 2024 року під час виконання бойового завдання загинув навідник відділення морської піхоти, матрос, Облещук Тарас Михайлович, 18.11.1989 р.н. житель села Бліх Залозецької громади. 07 жовтня 2024 року тіло загиблого Героя Облещука Тараса ідентифіковане бюром судово-медичної експертизи. У цей гіркий час глибоко співчуваємо та щиро поділяємо горе рідних та близьких, сумуємо разом з Вами, низько схиляємо голови у скорботі. В серцях близьких, рідних, друзів та побратимів він навічно залишиться Героєм, який до останнього подиху відстоював територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Вічна пам’ять та слава захиснику України!» – повідомили у Залозецькій громаді.

Дні жалоби за молодим воїном оголосили і в Коропецькій громаді. Адже Тарас народився у селі Вістря колишнього Монастириського району. Тут минуло його дитинство, юність. У 2009 році Тарас переїхав з Вістря, але залишив тут частинку свого серця і найкращі спомини молодого життя.

Вічна пам’ять та безмежна слава Герою!

Залишити відповідь