Плов у Рукаві для запікання! Швидко, соковито, ароматно і без клопоту. Такий рецепт плову в рукаві стане однією з улюблених сімейних страв!

Світ

Плов у рукаві виходить розсипчастим, просочується соком м’яса та спеціями, м’ясо дуже м’яке, виходить страва ситна, ароматна і соковита! Прекрасно підійде для сімейного обіду чи вечері.

Інгредієнти:

  • Свинина (шийка) – 600 г.
  • Рис довгозерний (або для плову) – 200 г. (1 склянка = 200 мл.)
  • Рослинна олія без запаху – 3 ст. л. Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л. з гіркою до смаку
  • Вода – 400 мл. (2 склянки)

Спеції для плову: за смаком

  • Перець – за смаком
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Куркума – 0,5 ч. л.
  • Зіра – 0,5 ч. л
  • Ягоди барбарису – 10-15 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Плов можна приготувати з будь-яким м’ясом. М’ясо миємо та нарізаємо невеликими шматочками.

Моркву нарізаємо соломкою, цибулю – середнім кубиком.

У мисці змішати м’ясо, цибулю, моркву, сіль, спеції для плову (у нас перець, паприка, куркума, зіра, ягоди барбарису), олія.

Рис промити у холодній воді та відкинути на сито. Рис використовуйте довгих сортів – він розсипчастіший і ідеально підходить для плову.

Все скласти в рукав, рис, м’ясо з овочами, часник, воду (400 мл), можна трохи потрясти рукав, щоб рис і спеції перемішалися. Обов’язково робимо в рукаві 4-5 проколів, якщо їх немає, для виходу пари і щоб пакет не лопнув, при нагріванні. Запікати в духовці протягом 50-60 хв при температурі 180 градусів. Перш ніж відкрити рукав, потрібно дати постояти плову 10 хв, потім можна викладати на тарілку.

Плов у рукаві готовий! Усім приємного апетиту!

Залишити відповідь