Почесного консула Румунії в Харкові та бізнесмена Удянського і криптобізнесмена Прилепу підозрюють у викраденні коштів з криптогаманців і переведенні їх на рахунки спецслужб рф

Політика

10 вересня В українському інфо просторі з’явилася новина про те, до крипто бізнесмена Богдана Прилепи та його спільників завітали правоохоронці з обшуками. 

Є підозри, що учасники схеми вивели понад 1 млрд грн із чужих крипторахунків нібито на користь кримінальних структур та спецслужб країни-агресорки. Якщо дані підтвердяться, Прилепі та його спільникам може загрожувати довічне ув’язнення за держзраду”, написали OBOZ.UA.

Богдан Прилепа мав партнера Миколу Удянського, який є почесним консулом Румунії в Харкові, українським підприємцем, співвласником Parlament Media Group, співзасновником і колишнім співвласником криптобіржі Coinsbit. Їм обом, за версією журналіста Ігоря Мосійчука, чоловік екс-голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко продав 50% частку одного з ресторанів у Франції, що належить родині Єгорових-Луценків. Мова про нічний клуб-ресторан “No name” в м.Ніцца.

Ігор Мосійчук написав наступне:

“Як стало відомо, за наполяганням Віталія Луценко, з метою приховування від декларування, в угодах купівлі-продажу було вказано номінальну вартість акцій підприємства Le Folie’s в розмірі 250 евро, а реальні розрахунки за 50% французького нічного клубу-ресторану були здійснені за допомогою криптовалюти через належні Богдану Прилепі та Миколі Удянському криптовалютні біржі у загальній сумі 550 тисяч євро. Єгорова-Луценко зазначила продаж акцій в декларації, але приховала інформацію стосовно підприємства та вищевказаних осіб, вказавши – «член сімʼї не надав інформацію”. 

Наразі НАЗК перевіряє декларацію Тетяни Єгорової-Луценко.

А в підтвердження інформації журналіст показав наступну світлину:

Воно було зроблене в ресторані Єгорової-Луценко в Канах. Переглядайте світлину зліва на право. На ній:

  • лідер ОЗУ «Залютинські» та кримінальний авторитет Леонід Мітров
  • підприємець Удянський 
  • друг та партнер Віталія Луценко по ресторану в Ніцці Микола Лисенко
  • порученець Удянського, прізвище невідоме.

Слідкуємо за перебігом подій.

А ще UA.NEWS не полишає слідкувати за подробицями щодо справи про Дмитра Вербицького

Мова про екс заступника генпрокурора України, якого звуть Дмитро Вербицький. Не так давно UA.NEWS розповідали, що чоловік був героєм трьох розслідувань, в яких зʼясувалось наступне: 
Бажаєте дізнатись більше? Переходьте до нашого Telegram-каналу і результатів незалежної експертизи майна колишнього заступника. 

А як відреагувало керівництво країни?

Спочатку депутати ВР викликали Генпрокурора України Андрія Костіна до Ради (спойлер – Костін так і не прийшов до ВР). Потім Вербицький «виявив бажання» і пішов з посади заступника генпрокурора. А згодом НАБУ зайнялось пошуком цікавинок, прокуратура почала домагатись кримінального покарання щодо Вербицького і наразі справа перебуває під особистим контролем директора НАБУ та прокурора. 

Тож слідкуємо як за деталями розслідування щодо низки компаній, так і за справою Вербицького. 

Залишити відповідь