Подоляк вважає, що передача Іраном ракет Кремлю прискорить отримання дозволу на удари вглиб рф

Політика

Іран передав росії балістичні ракети, що може прискорити рішення партнерів України щодо дозволу ЗСУ завдавати удари в глибину території росії.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, Іран може заперечувати факт передачі балістичних ракет, як це було з безпілотниками Шахед та їхнім виробництвом. Він також зазначив, що Іран усвідомлює порушення міжнародного права та можливі санкції за передачу зброї агресору, і тому намагатиметься спростувати ці звинувачення.

Подоляк підтвердив, що росія отримала балістичні ракети малої дальності, що може призвести до посилення санкцій з боку США та ЄС. Він також зауважив, що це може пришвидшити рішення про надання Україні додаткових систем ППО та зняття неформальних заборон на удари по глибині території рф.

Подоляк підкреслив, що наявність нових ракет може привести до масштабування ударів по росії, оскільки це є частиною розвитку війни.Раніше ми писали, що росія отримала нові поставки балістичних ракет малої дальності Hwasong-11 від Північної Кореї, які вже використовувались для ударів по Києву влітку цього року.

Також нагадаємо, що супутникові знімки зафіксували вантажне судно під російським прапором, яке підозрюють у транспортуванні балістичних ракет з Ірану до росії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь