Подруга навчила мене тушкувати капусту «правильно»

Життя

Моя подруга поділилася зі мною тонкощами мистецтва тушкування капусти. З того часу мій чоловік із задоволенням їсть її навіть у вегетаріанському варіанті, а діти не перестають просити добавки

Покроковий рецепт приготування страви:

Перед початком приготування я зазвичай замочую кілька лаврових листків у ста мілілітрах гарячої води. Отриманий лавровий настій я використовую в процесі тушкування капусти, щоб надати їй аромату. Цю маленьку пораду я дізналася від колеги і, випробувавши її, зазначила, що аромат лавра в такий спосіб розподіляється набагато рівномірніше, ніж якби я просто додала листя цілком.

Перед тим як шаткувати капусту, знімаю з неї пошкоджені та брудні листи, потім розрізаю її на половинки. Цибулю подрібнюю, а моркву тру на великій тертці

На сковороді з розігрітою олією обсмажую цибулю до прозорості та м’якості, після чого додаю моркву.

Коли морква підрум’яниться, вмішую томатну пасту, смажу до придбання нею насиченого помаранчевого відтінку, всипаю половину норми солі, паприку та цукор, ретельно перемішую.

Потім викладаю в сковороду половину нашаткованої капусти, ретельно перемішую з піджаркою, додаю ще порціями капусту. Тушу під закритою кришкою на середньому вогні п’ять хвилин, час від часу помішуючи, потім додаю капусту, що залишилася, і другу половину солі, вливаю лаврових настій і продовжую тушкувати вже 30 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати кожні кілька хвилин

Капуста виходить напрочуд ароматна і смачна, її можна вживати як самостійну страву, а також доповнити м’ясом, сосисками або квасолею. І ще вона ідеально підходить як начинка для пиріжків.

Ось що нам знадобиться:

  • капусти – 1,5 кг,
  • лік – 250г,
  • морква – 300г,
  • томатна паста або томатний соус – 50 г,
  • сіль, перець, паприка – за смаком,
  • цукор – 5 г,
  • лавровий лист – 3 листи,
  • окріп – 100 мл,
  • олія соняшникова – 100 г.

джерело

Залишити відповідь