Покроковий рецепт приготування простого і швидкого хачапурі
Пишні, рум’яні, ароматні і апетитні хачапурі можна просто і швидко приготувати завдяки даному рецепту. Вам не потрібно буде витрачати багато сил і часу. Результат вашої праці викличе фурор в вашому домі, всі будуть в захваті і попросять добавки.
Пише Мій Світ
Складові:
- Кефір – 1 ст.
- Сода – 0,5 ч.л. (гасити оцтом)
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Борошно – 3 ст. (2,5 ст. у тісто + 0,5 ст. для роботи з тестом)
- Сир домашній – 200 г
- Сир твердий – 120-150 г
- Часник – 2 зубчики
- Олія рафінована – 0,5 ст. (для смаження)
Спосіб приготування швидкого хачапурі:
У глибокій мисці змішайте 1 ст. кефіру, ½ ч.л. солі, ½ ч.л. цукру, ½ ч.л. соди, гашеного оцтом, перемішайте все за допомогою віночка.
2,5 ст. борошна просійте через сито, додайте маленькими порціями в тісто, перемішуючи кожен раз, замісіть однорідне тісто, помістіть в пакет або загорніть в харчову плівку, залиште на 15 – 20 хвилин трохи піднятися.
Приготуйте начинку. Натріть на дрібній тертці 120 – 150 г твердого сиру, помістіть в глибоку ємність, додайте до нього 200 г домашнього сиру, щіпку солі, 2 зубчики часнику, пропущених через прес, добре перемішайте. Начинка готова
Розділіть приготовлену начинку на 4 частини, тісто також необхідно розділити на таку ж кількість частин.
Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий корж товщиною 5 мм. Сформувати хачапурі можна двома способами, перший – зліпити їх у вигляді звичайних пиріжків або чебуреків. А можна і ось таким способом: на край коржі покладіть невелику кількість начинки, акуратно розподіліть її, накрийте другою половиною коржа, щільно защипіть край, стежте за тим, щоб усередині не залишилося повітря, розкачайте трохи отриманий пиріжок з допомогою качалки.
На сковороді розжарити ½ ст. рафінованої олії, помістіть на неї 2 хачапурі, обсмажте з одного боку до отримання рум’яної скоринки, переверніть на іншу сторону.
Готовий хачапурі трохи остудіть, можна подавати до столу. Приємного вам апетиту!