Поліція викрила 29 зрадників, які викрадають і катують людей на Херсонщині

Політика

Оголошено підозри поплічникам ворога з тимчасово окупованої частини Херсонщини, які пішли служити до російських «правоохоронних органів» і вчиняють систематичні викрадення та тортури.

Як пише Нацполіція, оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції зібрали доказову базу щодо протиправної діяльності 29-х осіб, які не лише перейшли на бік ворогу, а й у складі злочинної організації вчинили низку тяжких злочинів на окупованій частині Херсонщини.

Нині прислужники загарбників працюють у репресивному підрозділі «МВД» по Олешківському міському округу. Очолив злочинну організацію 50-річний підполковник колишньої міліції, ексначальник Кілійського райвідділу ГУМВС України в Одеській області. На посаду його заступника було призначено колишнього правоохоронця-пенсіонера, якому загарбники довірили нагляд за «громадським порядком» на підконтрольній їм території.

Решта 27 осіб, обіймаючи різні посади у самопроголошеному «органі правопорядку», беззаперечно виконують розпорядження керівництва. Користуючись узурпованою «владою», ці особи активно сприяли окупантам у організації незаконного референдуму та силовому придушенню мирних зібрань громадян, які зберегли вірність Україні. Крім того, зловмисники цинічно фальсифікували справи проти мирних громадян.Так, оперативникам внутрішньої безпеки поліції відомо про 11 епізодів незаконного позбавлення волі та катування українців. Серед осіб, які стали жертвами злочинної організації, були військовослужбовці ЗСУ, начальник одного з управлінь Херсонської ОВА, директор ліцею, староста однієї з територіальних громад, громадські діячі та українські активісти.

Наразі зловмисникам інкриміновано створення злочинної організації та участь у ній, організацію та проведення незаконного референдуму, колабораційну діяльність, незаконне позбавлення волі та катування людей, а також відкрите викрадення майна, поєднане з насильством.

Тим часом, 2 жовтня 2024 року в Бердянську підірвали автомобіль, в якому був суддя-зрадник Віталій Ломейко. Він відправився на концерт кобзона.

Раніше у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області ліквідували місцевого колаборанта. До повномасштабного вторгнення він займався переробленням сміття та продажем тютюнових виробів.

У тимчасово окупованому Маріуполі підірвали автомобіль начальника міського управління поліції окупантів михайла москвіна.

А в так званій «лнр» підірвали главу тамтешньої «митниці» Юрія Афанасьєвського.

У російському Бєлгороді Служба безпеки України підірвала колаборанта Олександра Слісаренка, відомого ще по харківському Антимайдану часів Януковича.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь