Польща може видворити посла рф з країни

Політика, Світ

Польща розглядає можливість видворення російського посла Сергія Андрєєва, якщо Москва продовжить свої диверсії.

Про це в ефірі TVP Info повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Він зазначив, що росія здійснює гібридні атаки на Польщу, включаючи поширення дезінформації, кібератаки на державні установи та польські компанії, незаконний перетин кордону, а також диверсії по всій країні.

Сікорський нагадав, що Польща вже запровадила обмеження на пересування російських дипломатів. Зокрема, співробітники посольства у Варшаві можуть пересуватися лише в межах Мазовецького воєводства, а консули – лише у своїх відповідних воєводствах. Це робиться для ускладнення їхніх дій, які не відповідають дипломатичному статусу.

«Якщо ми вирішимо видворити посла, то росія, звісно, відповість тим же. На даний момент це не сталося, але якщо диверсії триватимуть, то ми не можемо цього виключити», — підкреслив глава МЗС.Раніше ми писали, що Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський оголосив про закриття генерального консульства росії в місті Познань.

Також нагадаємо, що у місті Каліш на заході Польщі завершили ремонтні робoти на кладовищі воїнів УНР Каліш-Щипйорно. Вони тривали з 2023 року

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь