Польща та союзники НАТО мають збивати російські повітряні цілі над Україною, – Сікорський

Політика, Світ

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що його країна та інші союзники, що межують з Україною, «зобов’язані збивати ракети» рф ще до того, як ті увійдуть у повітряний простір членів НАТО.

Про це пише видання Financial Times.

Сікорський вважає, що думати про збиття російських ракет над Україною варто хоча б через опікування безпекою власних громадян. Це варто робити навіть попри страх перед можливою ескалацією.

«Особисто я вважаю, що коли ворожі ракети прямують до нашого повітряного простору, це буде законною самообороною, тому що як тільки вони перетнуть наш повітряний простір, ризик того, що хтось буде поранений уламками, є значним», – сказав глава МЗС Польщі.

Членство в НАТО не скасовує відповідальності кожної країни за захист власного повітряного простору, додав він.«Це наш власний конституційний обов’язок», – сказав Сікорський.

У Польщі опитування показало, що більшість громадян (58,5%) підтримує збиття російських повітряних обʼєктів (ракет, дронів) у повітряному просторі країни.

Польща не буде допомагати Україні у знищенні російських ракет та безпілотників, це питання навіть не обговорюється, заявив заступник міністра оборони Польщі Павел Залевський.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомляв, що укладена між Україною та Польщею безпекова угода передбачає розробку механізму збиття ракет і дронів рф в українському небі, якщо вони летять в сторону польської території.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь