Польща викрила російських кібердиверсантів

Політика, Світ

Польським спецслужбам вдалося викрити мережу кібердиверсантів, пов’язаних із росією та Білоруссю, які намагалися проникнути у системи державних органів та місцевого самоврядування Польщі для викрадення інформації.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр і міністр цифровізації Польщі Кшиштоф Гавковський.

За його словами, ця група мала конкретні цілі в Польщі і діяла з певного місця. Основною метою була кібервійна, спрямована на політичний, військовий та економічний параліч країни через викрадення інформації для шантажу. Напади розпочалися з атак на польське антидопінгове агентство Polada та поширювалися на інші інституції, зокрема державні компанії.

Гавковський також зазначив, що в 2024 році було зафіксовано понад 400 тисяч кібератак, що вдвічі більше, ніж минулого року. Спецслужби вжили близько 100 тисяч дій для виявлення та нейтралізації цих загроз.

Раніше ми писали, що Польща відновила роботу системи митного оформлення після збою, який стався у четвер, 5 вересня.Також нагадаємо, що Польща могла б збивати російські ракети над Україною за однієї умови. Мова йде про загрозу для АЕС.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь