Польща вирішила витратити 10 млрд злотих на зміцненні кордонів з Білоруссю та рф

Політика, Світ

Польща планує розпочати будівництво перших елементів оборонних укріплень на своїх кордонах з росією та Білоруссю до кінця 2024 року. Цей проект є частиною програми «Східний щит».

Як повідомляє Reuters з посиланням на замміністра оборони Польщі Цезарія Томчика під час пресконференції, метою програми є зміцнення північних та східних кордонів країни.

Для цього будуть створені оборонні лінії, а також впроваджені системи спостереження, розвідки та захисту від безпілотників. Загальний бюджет програми становить 10 мільярдів крон (приблизно 2,6 мільярда доларів).

«У найближчі три тижні ми проведемо перші випробування елементів «Східного щита» на польських військових полігонах. Також цього року розпочнемо будівництво перших елементів на північному і східному кордонах», — зазначив Томчик.

Програму реалізовуватимуть у співпраці з Литвою, Латвією та Естонією, а також за підтримки британських і американських військових сил.Раніше ми писали, що у Польщі до українського легіону хочуть вступити близько 300 осіб. Цього не вистачить для формування однієї бригади (зазвичай складається з 1000-8000 людей).

Також нагадаємо, що Польща фіксує значне зростання експорту польських продуктів на ринки третіх країн, звертаючи увагу на різке зростання експорту до України за останні два роки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь