Польська влада залучить для ліквідації наслідків повені 6 мільярдів доларів

Політика, Світ

Польща планує мобілізувати до 23 мільярдів злотих (близько 6,01 мільярда доларів) для ліквідації наслідків масштабної повені, яка вразила південний захід країни.

Частина цих коштів буде отримана від Європейського Союзу. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив, що уряд виділить фінансування з державного бюджету та залучить ресурси ЄС для подолання руйнівних наслідків цієї найсильнішої за останні два десятиліття повені.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС надасть 10 мільярдів євро з Фонду солідарності для допомоги країнам, постраждалим від повеней. Приблизно 5 мільярдів євро з цих коштів буде виділено Польщі.

Раніше ми писали, що співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали чоловіка, який у військовій формі заявляв жителям населених пунктів на півдні про нібито плани влади підірвати дамби та вали.

Також нагадаємо, що у соцмережах зʼявляється фейкова інформація про підрив польських протипаводкових валів, а в зоні стихійного лиха помітили особу у військовій формі, яка їздить на автомобілі з підробленими номерними знаками й попереджає людей про нібито плани підриву таких насипів.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

 

Залишити відповідь