Польського військового звинувачують у пограбуванні жертв повені

Політика, Світ

У Польщі військовослужбовця Сил територіальної оборони звинуватили у пограбуванні постраждалих від повені на суму близько 35 тисяч злотих (понад 80 тисяч євро).

Про це повідомило видання RMF24.

Розслідування ведуть військова поліція Ґдині та місцева прокуратура. Військовому інкримінують крадіжку майна з демонстрацією неповаги та спробу схилити двох свідків до надання неправдивих свідчень. Прокуратура подала клопотання про взяття підозрюваного під варту на три місяці.

Першим про інцидент повідомило польське видання Onet, яке зазначило, що військовослужбовець привласнив майно, призначене для постраждалих від повені. 10 жовтня його було заарештовано.

Командування територіальної оборони визнало цю ситуацію надзвичайною та несподіваною і повідомило, що після підтвердження фактів злочину військовий буде притягнутий до відповідальності. Порушення закону призведе до негайного звільнення зі служби та відкриття кримінального провадження.Зазначимо, що на південному заході Польщі триває операція Фенікс, спрямована на відновлення та очищення територій, постраждалих від повеней.

Раніше ми писали, що Єврокомісія схвалила виділення Італією 1 млрд євро допомоги для фермерів, які постраждали від повеней і зсувів ще минулого року.

Також нагадаємо, що у північно-східному індійському штаті Мегхалая в результаті повеней і зсувів ґрунту, спричинених сильними дощами за останні чотири дні, загинули щонайменше 15 людей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь