Помер народний артист України, актор та режисер Григорій Шумейко

Політика

3 вересня помер народний артист України, актор та режисер Григорій Шумейко.

Про це повідомила пресслужба Національного театру ім. Марії Заньковецької.

«Непоправна втрата у нашому колективі… Сьогодні на 74-му році життя пішов у засвіти народний артист України, актор, режисер, заньківчанин Григорій Шумейко», – йдеться у повідомленні.

Колектив театру висловив щирі співчуття родині актора, і пообіцяли згодом повідомити про похорон.

Григорій Шумейко народився у Лубнах на Полтавщині 1 травня 1951 року.Він здобув акторську освіту у Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого, навчався на режисера у Театральному інституті ім. Щукіна (Москва) та інституті імені Карпенка-Карого.

Першою акторською роботою Шумейка на професійній сцені стала роль Глашатая у виставі «Річард III». Це сталось у 1974 році у театрі імені Марії Заньковецької.

Відтоді актор зіграв понад сто ролей в театрі та кіно і поставив як режисер близько двадцяти вистав.

Раніше у віці 94 років померла американська акторка Джина Роулендс, чотириразова володарка «Еммі» і дворазова переможниця премії «Золотий глобус», яка була двічі номінована на «Оскар». 19 червня акторці виповнилося 94 роки.

У віці 72 років померла легендарна південноафриканська актриса Конні Чіуме, яка зіграла племенну лідерку Зававарі у фільмах «Чорна пантера» та «Чорна пантера: Ваканда назавжди».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь