Понад 60% держбюджету йде на армію – Шмигаль

Політика

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що фінансування армії здійснюється виключно з внутрішніх джерел. Він зазначив, що 60% державного бюджету йде на потреби оборони.

Шмигаль підкреслив, що уряд працює над залученням як зовнішніх, так і внутрішніх ресурсів. У 2024 році Україна отримала $24,5 млрд зовнішнього фінансування від Євросоюзу, США, МВФ, Японії, Канади та Великої Британії. Загальні потреби України в зовнішньому фінансуванні цього року складають близько $38 млрд.

Прем’єр-міністр також відзначив, що завдяки реструктуризації зовнішнього боргу Україні вдалося заощадити $11,4 млрд на три роки. Наразі основна увага зосереджена на знаходженні коштів всередині країни для покриття дефіциту та забезпечення всіх потреб сил оборони.

Раніше ми писали, що до кінця 2024 року, за планом президента Володимира Зеленського, планується побудувати додатковий 1 гігават генерації електроенергії.

Також нагадаємо, що перед новими міністрами постануть нелегкі завдання, але їхній досвід допоможе у реалізації стратегічних цілей України.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь