Поштар зобов’язаний вручити повістку ТЦК особисто адресату

Політика

Кабінет міністрів уточнив правила вручення повісток до ТЦК (територіальних центрів комплектування). Мова йде про ті повістки, що розсилаються поштою.

Про це йдеться у постанові №1147.

Повістки до ТЦК з новими позначками

Повістка про виклик або оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів до районних (міських) ТЦК, органів СБУ, підрозділів розвідувальних органів може бути направлена рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення. Тепер такий лист повинен мати позначки «Повістка ТЦК» і «Вручити особисто».

Вручають особисто, повідомляють телефономЗамовні листи з позначкою «Повістка ТЦК» при доставці на вказану адресу вручаються особисто адресату (отримувачу). Тут усе, як і раніше, оскільки раніше «поштові повістки» теж мали вручатися особисто в руки.

Якщо адресата (отримувача) за вказаною адресою немає, то працівник відділення пошти за номером телефону інформує його про те, що на його ім’я надійшов рекомендований лист.

Та/або вкладає в абонентську поштову скриньку повідомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК».

Скільки днів на отримання листа з повісткою

Якщо протягом трьох робочих днів після повідомлення адресат не з’явився за рекомендованим листом, то на пошті зроблять відмітку «Адресат відсутній за вказаною адресою», поставлять печатку та підпис працівника пошти і не пізніше ніж наступного робочого дня повернуть відправнику.

При отриманні листа з позначкою «Вручити особисто», внутрішнього рекомендованого листа з позначкою «Повістка ТЦК» адресат має поставити свій підпис, а також вказати ім’я та прізвище (або прізвище та ініціали).

Якщо адресат відмовляється від отримання та ставити підпис про відмову, працівник пошти робить відмітку «Адресат відмовився» і не пізніше ніж наступного робочого дня повертає листа з повісткою відправнику.

Раніше ми писали, що 8 жовтня чернігівці почали отримувати сповіщення про необхідність звернутися до відділення «Укрпошти» для отримання повістки від територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Також нагадаємо, що Міністерство оборони України планує запровадити новий формат повісток, які міститимуть QR-код. Ці нововведення впровадяться найближчим часом і наразі тестується їхня функціональність.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь