Посол США обговорила пріоритети уряду України щодо подальшої допомоги

Політика

У п’ятницю, 25 жовтня віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним послом США в Україні Бріджит Брінк. Вони обговорили пріоритети уряду України щодо допомоги США, включно з подальшим вирішенням нагальних потреб в енергетиці, покращенням прикордонних пунктів пропуску та підтримкою прозорого відновлення.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Олексій Кулеба висловив сподівання на подальшу двосторонню співпрацю, а також окреслив пріоритети і спільні плани щодо вирішення першочергових потреб України, визначених Урядом. Найголовніше – забезпечити українців теплом взимку. Не менш важливим є забезпечення водопостачання для півмільйона мешканців Миколаєва та області, які понад два роки не мають постійного доступу до чистої води.

«Ми готуємося до опалювального сезону і розглядаємо найгірші можливі сценарії для українських міст. Наразі Україна отримала 160 когенераційних установок від USAID. Створення системи розподіленої генерації буде пріоритетом на найближчі роки. Також ми продовжуємо будівництво споруд пасивного захисту енергетичної інфраструктури», – сказав Олексій Кулеба.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення України окремо зазначив, що до компетенції Міністерства додалася політика будівництва соціального житла для внутрішньо переміщених осіб.Посол Бріджит Брінк привітала Віце-прем’єр-міністра та нову команду Міністерства, а також наголосила, що ключовими напрямками двосторонньої співпраці залишаються: підтримка реформи децентралізації, подальше впровадження еко-системи DREAM, діджиталізація і зниження корупційних ризиків, розвиток системи внутрішнього контролю та аудиту.

Нагадаємо, що країни Великої сімки завершили оформлення кредиту у розмірі 50 мільярдів доларів для України, забезпеченого прибутком, отриманим від заморожених активів російського центрального банку.

Представники НАТО готуються до того, що роль Сполучених Штатів у підтримці Альянсу, особливо в контексті допомоги Україні, може зменшитися, зокрема після виборів президента США.

Раніше ми писали, що українські далекобійні безпілотники виявилися ефективним і точним озброєнням, зазначив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу.

Також нагадаємо, що країни НАТО оголосили про плани зі створення мережі супутникового зв’язку військового рівня для Арктики, спрямованої на зміцнення оборони від агресії росії на півночі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь