Потік чипів до Китаю не зупинився після санкцій США

Політика, Світ

Процесори продовжують надходити до китайських стартапів, попри американські експортні обмеження, що допомагає розвивати технології штучного інтелекту в Китаї.

Згідно з повідомленням Financial Times, вартість оренди хмарних сервісів із використанням чіпів Nvidia у Китаї нижча, ніж у США. Це свідчить про те, що передові процесори легко досягають китайського ринку, незважаючи на експортні обмеження, введені Вашингтоном.

Чотири невеликі китайські хмарні провайдери стягують приблизно 6 доларів США за годину за використання сервера з вісьмома процесорами Nvidia A100, тоді як у США ціна складає близько 10 доларів за годину за те ж налаштування.

Ці низькі ціни вказують на велику кількість чіпів Nvidia в Китаї та можливі обходи американських обмежень. Процесори A100 та H100 є одними з найпотужніших для штучного інтелекту від Nvidia і використовуються для навчання великих мовних моделей.

З осені 2022 року компаніям з Кремнієвої долини заборонено постачати чіпи A100 до Китаю, а H100 ніколи не продавався там. З моменту посилення експортних обмежень в жовтні минулого року, сервери Supermicro з чіпами H100 досягли пікової ціни в 3,2 млн юанів, але з часом ціни знизилися до 2,5 млн юанів через ослаблення постачання.Торговці з Малайзії, Японії та Індонезії часто відправляють сервери Supermicro або чіпи Nvidia в Гонконг, а потім через кордон до Шеньчженя.

Раніше ми писали, що NVIDIA та кілька інших неназваних компаній отримали повістки до суду від Міністерства юстиції США. Міністерство посилює розслідування щодо виробника чипів у спробі знайти докази того, що компанія порушує антимонопольне законодавство.

Також нагадаємо, що США попередили Туреччину про наслідки за експорт військового обладнання в росію. Американська влада вимагає припинити постачання мікросхем та інших деталей, що використовуються в російській військовій техніці.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь